Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Are We There Yet? Spiral Model: Human Rights Institutions-State-EU Relations in Turkey/Sarmal Modeli Yari Sarmak: Turkiye'de Insan Haklari Kurumlari-Devlet-Ab Iliskisi (Report)" by Uluslararasi Iliskiler / International Relations ~ Book PDF Kindle ePub Free

Are We There Yet? Spiral Model: Human Rights Institutions-State-EU Relations in Turkey/Sarmal Modeli Yari Sarmak: Turkiye'de Insan Haklari Kurumlari-Devlet-Ab Iliskisi (Report)

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Are We There Yet? Spiral Model: Human Rights Institutions-State-EU Relations in Turkey/Sarmal Modeli Yari Sarmak: Turkiye'de Insan Haklari Kurumlari-Devlet-Ab Iliskisi (Report)
  • Author : Uluslararasi Iliskiler / International Relations
  • Release Date : January 01, 2011
  • Genre: Politics & Current Events,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 343 KB

Description

Uluslararasi Iliskiler yazininda devlet-merkezli modeller elestirilir, devlet disi aktorlerin devletle ne gibi iliskilere girdigi incelenirken iki ana model gelistirilmistir. Bumerang (boomerang) ve sarmal (spiral) modeller, yerel aktorlerin (sivil toplum kuruluslari, yerel aglar gibi), devletle ve uluslararasi aktorlerle (uluslararasi hukumet disi orgutler, aglar, devletlerarasi organizasyonlar gibi) nasil iliskilendigini inceleyerek, bu iliskilerin devlet politikalari uzerinde ne gibi bir etkisi oldugunu aciklamaya calisir. Iki model de uluslararasi iliskiler literaturunde devletleri degisen, ogrenen sosyal yapilar olarak goren ve devletlerin uluslararasi sistemde mesru ve onurlu bir yer edinmeye calisan aktorler olduklarini savunan insaci kuramdan yola cikmistir. Bumerang modeli, insan haklari gibi belli bir deger etrafinda birlesmis yerel aktorlerin ulusotesi baglantilar kurarak devletlerinin politikalarini kendi istekleri dogrultusunda yonlen-direbilecegini savunur. Bumerang modeli, ozellikle kendi ulkelerinde baski altinda tutulan aktorlerin ulusotesi baglantilari nasil kuracagini ve bu cercevede ne gibi stratejiler kullandigini aciklamaya calisir. Sarmal model ise bumerang modelini biraz daha gelistirerek, yerel aktorlerin uluslararasi aktorlerle yandaslik baglarini kurmasindan sonra devletin bu stratejilere karsi nasil davranacagini da modellestirmeye calisir. Her iki model de en cok insan haklari orgutleridevlet-uluslararasi orgutler arasindaki iliskileri inceleyen yazinda kullanilmis ve tartisilmistir.


PDF Books "Are We There Yet? Spiral Model: Human Rights Institutions-State-EU Relations in Turkey/Sarmal Modeli Yari Sarmak: Turkiye'de Insan Haklari Kurumlari-Devlet-Ab Iliskisi (Report)" Online ePub Kindle